UPDATE CORONAVIRUS: WIJ MOGEN OPEN BLIJVEN (ONLINE EN DE WINKEL IN ROESELARE)

Caere zoethout

hydro-alcoholisch extract van zuivere zoethoutwortel
(Glycyrrhiza glabra)
rijk aan flavonoiden, fyto-oestrogenen en glycyrrhizine
100 % vrij van additieven en conserveringsmiddelen

lichtbruine vloeistof
zoete smaak
lost volledig helder op

60 ml

26.00

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Category:

zoethout, meer dan een zoethoudertje

De zoethoutplant stond al bij de oude Egyptenaren bekend als een medicinale plant. De wortelstok van de plant bevat honderden actief werkzame stoffen, waaronder flavonoïden (antioxidanten), vluchtige oliën, asparagine, chalconen en diverse plantaardige oestrogenen. Glycyrrhizine is de voornaamste stof in het kruid (een zoetstof 50 keer zoeter dan suiker). Zoethout werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor de luchtwegen, de spijsvertering, het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.

zoethout, zoeter maar gezonder dan suiker

Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) heeft als kruidenmiddel een indrukwekkende lijst van goed gedocumenteerde toepassingen en is waarschijnlijk een van de meest over het hoofd geziene kruiden. Er werden honderden werkzame stoffen in zoethout geïdentificeerd, met inbegrip van flavonoïden, vluchtige oliën, asparagine, chalconen en diverse plantaardige oestrogenen (fyto-oestrogenen). De voornaamste stof in het kruid, glycyrrhizine (dat tot 50 keer zoeter dan suiker is, zonder de gezondheidsnadelen ervan) heeft talrijke gunstige effecten op het lichaam, wat zoethout een waardevol kruid maakt.

vanuit de chinese geneeskunde in het westen ingeburgerd geraakt

In de Chinese geneeskunde wordt het ontstekingsremmende zoethout al eeuwen gebruikt bij condities als hoest en verkoudheid, spijsverteringsproblemen en vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen. Verder toonden studies de werking van het kruid aan bij brandend maagzuur, een lekkende darm, bijnieruitputting en PMS. Het verlicht ook pijn.

 

Caere zoethout
Caere zoethout
Vlasblomme Roeselare
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart