Ingrediënten
100 g havermoutvlokken
100 g boekweitvlokken
35 g sesamzaad
30 g cashewnoten
30 g witte amandelen
30 g pompoenpitten
40 g kokosflakes
2 el kokosolie
2 el olijfolie
6 el agave- of rijststroop
snuifje Himalayazout
Afwerken met
40 g gedroogde gojibessen
40 g chiazaad
40 g hennepzaad
40 g rozijnen
30 g gebroken lijnzaad
Bereiding
- Meng de noten, vlokken en zaden in een grote kom en voeg er de vetstof (kokos- en olijfolie), de stroop en het zout aan toe.
- Stort het mengsel daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier, laat het in 25 à 30 minuten lichtbruin kleuren op 150 °C en haal vervolgens uit de oven.
- Superfoods worden bij voorkeur niet verhit. Voeg de gojibessen, de rozijnen, het chiazaad, het lijnzaad en het hennepzaad dus pas toe als het mengsel is afgekoeld.
- Eet de granola zo op of met combineer hem met haver-, rijst-, quinoa- of speltdrank, of met eiwitarme zuivelproducten. Eiwitrijke zuivelproducten zoals yoghurt zijn moeilijker verteerbaar in combinatie met zetmeel.