UPDATE CORONAVIRUS: WIJ MOGEN OPEN BLIJVEN (ONLINE EN DE WINKEL IN ROESELARE)

EM-Photo 1 liter

Bij teveel algenvorming kan men de werking van Effectieve Micro-organismen versterken door ‘EM-vijver’ toe te voegen. ‘EM-vijver’ bevat een hoge concentratie aan fototrofe bacteriën die in competitie treden met de algen. DOSERING 1 liter/10 m3 (10.000 liter) water in combinatie met Microferm 1 liter/m3 (1000 liter)

35.75

4 op voorraad

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
SKU: 8717677723096 Category: Tags: , ,

Behandelen van uw vijver

Om de kwaliteit van het water in de vijver te bevorderen en de planten te voorzien van de noodzakelijke voedingsstoffen zijn verschillende producten in te zetten.

Het gebruik van Zeeschelpenkalk past de weerkaatsing van het zonlicht aan. Om het natuurlijk evenwicht van het water te bevorderen kunt u het beste één keer per jaar Microferm gebruiken. Voeg daarnaast regelmatig Aegir Zeeschelpenkalk toe en maak regelmatig gebruik van de Bokashi-vijverballen. Deze gefermenteerde ballen leveren een goede microbiële diversiteit in het vijverwater. De Bokashi-vijverballen werpt u gewoon in het water, ze zinken tot op de bodem en lossen langzaam op. Toepassen in het voorjaar tot najaar.

Richtlijn:
1 liter Microferm per jaar per 1 m3
1 Bokashi-vijverbal per 1 m2 bodemoppervlakte
1 kg Aegir Zeeschelpenkalk per 1 m2 bodemoppervlakte

 

Door het gebruik van Microferm in de vijver kunt u de waterkwaliteit op een biologische manier sterk verbeteren. De Effectieve Micro-organismen helpen bij de omzetting van organisch materiaal (bodemslib, uitscheiding van vissen) naar voedingstoffen voor de vijverplanten en voorkomen zo rotting. In vijvers met een zwak microbieel klimaat worden de geproduceerde tussenproducten (ammoniak en nitriet) eerder traag omgezet. Het is van groot belang dat deze stoffen in lage concentratie voorkomen. Ammoniak en nitriet hebben namelijk een negatieve invloed op de visgezondheid. Met Microferm integreert u een grote gezonde flora aan uw vijver. Ammoniak en nitriet worden zo sneller geneutraliseerd en het gevormde nitraat dat als eindproduct ontstaat, blijkt een ideale voedingsbron voor vijverplanten. Er ontstaat een biologisch evenwicht waardoor de waterkwaliteit een enorme boost kent.

Heeft u last van algengroei in de vijver dan kunt u ook EM Vijver toevoegen aan het water. EM-vijver bevat een hoge concentratie aan fototrofe bacteriën die in competitie treden met de algen.

TIP: Een UV lamp werkt desinfecterend en hebben dus ook een negatieve werking op de effectieve micro-organismen aanwezig in de Microferm!

Specification: EM-Photo 1 liter

Gewicht 1.058 kg
Vlasblomme Roeselare
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart